CogniCom Werkt!

Voor innovatieve werkgevers.

Productieve werknemers:

Het is al lang geen geheim meer dat gelukkige werknemers beter presteren. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat werkgeluk nauw verbonden is met o.a. productiviteit, creativiteit en samenwerkend vermogen. Ook is het verzuimgehalte van gelukkige werknemers lager.

CogniCom gelooft dat werkgeluk ontstaan wanneer de juiste persoon op de juiste plek zit.
Een werknemer is het meest waardevol voor de werkgever, wanneer hij/zij in zijn element zit. En een werknemer zit in zijn/haar element wanneer hij zijn/haar talent en kernkwaliteiten kan benutten.

Het is dus eigenlijk heel simpel!

Toch werven de meeste bedrijven hun personeel op basis van een c.v., waarin de gevraagde diploma’s niet mogen ontbreken. Hierdoor wordt de essentie en het talent van de sollicitant over het hoofd gezien.

CogniCom vindt dat mensen een meer persoonlijke benadering verdienen. Daarom zijn we in de zomer van 2020 gestart met het CogniCom Werkt! traject. Een unieke persoonlijke benadering om mensen te helpen aan een baan die past.

Toevallig krijgt u, als werkgever, ook nog eens de kans om echt talentvol personeel binnen te halen!

Gelukkige werknemers zijn productiever en effectiever!

Oswald, A. J., Proto, E., & Sgroi, D. (2015). Happiness and productivity. Journal of Labor Economics.

Bevlogen werknemers zetten net dat stapje extra!

Ilona van Beek, Ilse Kranenburg, Gaby Reijseger, Toon Taris & Wilmar Schaufeli (2014). Gedrag en Organisatie.

De kandidaten:

In het CogniCom Werkt! traject begeleiden we mensen naar werk. Onze kandidaten zijn mensen die vastgelopen zijn in hun huidige werk door bijvoorbeeld verkeerde beroepskeuze of omstandigheden in hun jeugd.

Wij vinden dat deze mensen een kans verdienen om het talent dat zij bezitten in de praktijk te brengen.

Vanuit de wens om mensen, ongeacht hun achtergrond of situatie, echt te kunnen helpen, bieden wij dit traject kosteloos aan.
Om dat mogelijk te kunnen maken, worden de kandidaten, na intensieve coaching, gedurende een korte tijd via ons gedetacheerd bij een werkgever.

Onze kandidaten ondergaan een strenge selectie, waarbij motivatie de belangrijkste factor is. Het traject bestaat uit diepgaande coachingsgesprekken en assessments, waardoor we doordringen tot de kern van de kandidaat. Wij werken samen met onze kandidaten om negatieve ervaringen uit het verleden te verwerken, eigenwaarde verder op te bouwen en zelfgevoel te vergroten. Daarnaast ondergaan de kandidaten een uitgebreide en unieke loopbaanscan. Dit alles brengen we in kaart door middel van een persoonlijk profiel; het alternatief c.v. 

Het alternatief c.v.:

Het alternatief c.v. is samengesteld uit informatie vanuit de diverse assessments die afgenomen worden bij de kandidaat, zoals persoonskenmerken, persoonlijkheid, intelligentieniveau, competenties en ontwikkelaspecten. Het is een overzichtelijk geheel van natuurlijke eigenschappen van de betreffende kandidaat.

Waarom kiezen voor onze kandidaten?
Waarom samenwerken met CogniCom?

Onze bevlogen kandidaten zetten net dat stapje extra waardoor zij nog waardevoller zijn voor uw organisatie.

Heeft u interesse in een van onze kandidaten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

CogniCom Werkt!

Voor innovatieve organisaties.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven